Waarom u dit jaar (en elk jaar) kerstkaarten naar vrienden en familie moet sturen

0
24

Jaarlijks worden er meer dan een miljard kerstkaarten per post verstuurd. Volgens een USPS-studie werden alleen al in het boekjaar 2018 ongeveer 1,3 miljard kerstkaarten verzonden, een aantal dat al jaren redelijk stabiel is. Ik verstuur al jaren kerstkaarten, en dit jaar meer dan ooit, kan ik niet wachten om mijn kaarten op de post te doen en ze de hele wereld over te sturen. En jij zou ook moeten.

Ik begon kerstkaarten te sturen toen ik voor het eerst naar de universiteit ging en vriendschappen begon te sluiten met mensen in verre oorden. Mijn kerstkaarten waren een manier om in contact te blijven met familie en vrienden die ik had achtergelaten en om mijn nieuwe vrienden te laten weten dat het me iets kon schelen. Dit was ook rond de tijd dat ik vriendschappen begon te smeden met mensen op internet. In die tijd (dit zou in de late jaren zijn geweest, vóór 2010) waren internetvriendschappen lang niet zo populair als nu. Het was de begintijd van Twitter en een aantal van mijn vriendschappen ontstond in Yahoo Groups. Onthoud die? Ze hielpen me mensen in het hele land te ontmoeten met een gemeenschappelijk belang – in ons geval was het O-Town (geen schande).

Dit jaar denk ik aan mijn kerstkaarten als kleine knuffels die ik de wereld rond stuur, aangezien ik die knuffels niet echt kan uitdelen.

Naarmate het internet groeide en ik door het land bleef reizen, werd mijn lijst met kerstkaarten steeds langer. Ik ging naar de wereld van Twitter en vond mijn mensen: One Direction-fans (Vast en zeker geen schaamte). Heel snel maakte ik vrienden uit alle hoeken van de wereld, wetende dat ik de meesten van hen waarschijnlijk nooit persoonlijk zou ontmoeten. Het versturen van kerstkaarten over de hele wereld werd iets waar ik elk jaar naar uitkeek – vooral omdat ik er zoveel voor terug kreeg van andere landen, andere staten en steden waar ik nog nooit was geweest.

Lees ook  Proost heeft gelijk! Virtuele wijnproeverijen zijn een ding, en hier is hoe u kunt deelnemen

Mijn kerstkaartproject werd elk jaar ambitieuzer en gedurende een aantal jaren heb ik thuis mijn eigen kaarten gemaakt met al mijn scrapbookbenodigdheden. Ik zou mijn eigen schattige kerstwensen erin schrijven en ze wegsturen. Naarmate ik ouder en drukker ben geworden, ben ik begonnen met het online maken van op maat gemaakte kaarten, maar ik mail ze nog steeds elk jaar naar al mijn vrienden over de hele wereld om ze te laten weten dat wat er ook gebeurt, ik denk van hen tijdens de feestdagen.

Dit jaar zal ik meer dan ooit enthousiast zijn om mijn kaarten rond te sturen. Het is een moeilijk jaar geweest, vooral met COVID-19, en ik heb al maanden geen vrienden of familie gezien. In een tijd waarin ik alleen maar via een scherm met mijn dierbaren heb kunnen praten, stuur ik ze graag iets dat ik in mijn handen heb gehouden en waar ik een persoonlijk briefje over heb geschreven. Al mijn plannen voor het jaar zijn geannuleerd – vakanties, concerten, alles – dus al die mensen die ik van plan was te zien, krijgen in plaats daarvan een kerstkaart, zodat ze weten hoeveel ik ze heb gemist.

Naast het sturen van kleine stukjes van mijn hart naar mijn favoriete mensen, is het versturen van kerstkaarten per post versus iets e-mailen nu belangrijker dan ooit. De USPS worstelt al geruime tijd financieel, en nu president Donald Trump onlangs weigerde de USPS behoorlijk te financieren, zal elk klein beetje de organisatie helpen om het hoofd boven water te houden. Dat betekent postzegels kopen, dus stuur zoveel mogelijk kerstkaarten.

Lees ook  Is Haddonfield From the Halloween Franchise een echte stad? Het antwoord is ingewikkeld

Het is dit jaar niet zoals elk ander jaar in mijn leven geweest, en ik heb de menselijke connectie misgelopen. Praten met mijn vrienden via een scherm is eerlijk gezegd stom, maar ik weet tenminste dat als ik ze een kaart via de post stuur, ze zullen weten dat ik het met zorg heb uitgekozen en er veel liefde mee in de envelop heb gestopt. Dit jaar denk ik aan mijn kerstkaarten als kleine knuffels die ik de wereld rond stuur, omdat ik die knuffels niet echt kan uitdelen. Hopelijk kan ik ze binnenkort echt knuffelen, maar voorlopig zullen de kaarten (en waarschijnlijk een paar extra postzegels) het doen.

Afbeeldingsbron: Unsplash / Tanya Trukyr

Article précédentIk wou dat ik wist hoe effectief B-6 is voor ochtendmisselijkheid voordat ik zwanger werd
Article suivantTommy Hilfiger over het opbouwen van een meer representatieve branche en wat het betekent om nu stijl te hebben